fredag 27 juni 2008

En pistol till mamma. Ett hagelgevär till pappa.....


I går rev högsta domstolen i Usa upp en dom från 1976 som innebär att varje medborgare i Usa har rätt att skydda sitt hem med handeldvapen. Politiken i landet västerut kanske inte stod så högt i kurs hos mig innan och den avancerade inte nu precis. Skall bli intressant och se vad som händer när någon vetvilling skjuter ner någon på öppen gata för att sedan påstå att han bor på gatan.


För fyrtio år sedan ägde USA hälften av alla tillgångar på jorden.I dag lånar USA en miljard dollar per dag för att köpa olja utomlands. Man subventionerar den inhemska kol- och oljeproduktionen med ofattbara en triljon dollar per år. Detta har lett till massvis av ekonomiskt elände, dollarns värde har urholkats, USA:s internationella inflytande och prestige har minskat
.
En arbetskamrat till mig sa en bra sak idag när vi diskuterade Usas politik: Jag vet ingen som gillar den politik som dom för idag.

Historiskt sett har ännu inte någon stormakt lyckats överleva. Ser vi ännu en på fallrepet?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, hur långt har USA kommit med att återuppbygga New Orleans? Inte särskilt långt, där bodde ju bara mest fattiga, svarta, musiker etc. Nej, lägg pengarna på kriget i Irak istället, lägg krutet där oljan finns, fortsätt förpesta jorden, kämpa för att vara Världsherravälde. Ju mer krig, desto mer motstånd och vilja från annat håll att slå tillbaka. Den som har mest pengar när han dör vinner!(???)