söndag 10 augusti 2008

Mera klimatval

När jag/vi går och handlar och vi skall ha fisk till middag är det givet för min del att fisken skall vara fångad så nära som möjligt. Det finns "skräckexempel" på fisk fångad både på Nya Zeeland och i Alaska plus en del andra långväga ställen. Vad gör vi då med våran fisk som är fångad i Sverige? Känns ju som att vi inte äter upp all fisk som fångas. Följande finns att läsa på Wikipedia :75% av all fångst är foderfisk m.a.o. skarpfisk ss. sill/strömming och skarpsill. Foderfisk mals och torkas till fiskmjöl som sedan blir föda till fisk vid fiskodlingar eller kan ingå i foder till höns eller svin.

Nu skall ju tilläggas att Wikipedia inte är den kunskapsbank som det var tänkt eftersom vem som helst kan lägga in eller ändra uppgifter eller fara med rena osanningar för eget vinstsyfte, men visst låter det som att man kanske skall sluta äta den odlade laxen.

1 kommentar:

Anonym sa...

HUR MÅR DINA KARPAR , FRÅN DET ENA TILL DET ANDRA?
DOM ÄR VÄL INTE UPPÄTNA?
JAG FATTAR INTE VARFÖR DET BLEV STORA BOKSTÄVER NU!
JAG LOVAR OCH SVÄR ATT DET INTE HAR MED DAGENS FOTBOLLSRESULTAT ATT GÖRA!