måndag 21 juli 2008

Inget U21-em i Borås


Det har blåst en storm (i ett vattenglas?) i Borås under våren. Grunden till det hela är att Max hamburgerrestarang hyr lokaler i Borås Arena. Borås stad fixade ett avtal med UEFA för att anordna en del del matcher I U21-em på just nämnda arena. UEFA körde sina gudfaderfasoner och beordrade Borås stad att stänga igen Max under EM eftersom McDonalds är UEFAs huvudsponsor. Man kan säga att Borås stad sketet i det blå skåpet. Dom har ju hyrt ut lokalerna till Max genom sitt bolag IBAB. Max sträckte ut handen och sa -OK, vi stänger 4 timmar under matcherna och säljer våra produkter från en "korvkiosk" på andra sidan gatan. Nix sa UEFA och då gjordes en omröstning vad Boråsarna själva ville på GTs hemsida. Skulle Max stänga eller ha öppet? Svaret på 22000 röster blev 93% håll öppet. Sagt och gjort. Max håller öppet. Enligt Borås tidning (som vanligt, skall man lita på medierna?) uttalar sig då Karl-Erik Nilsson på foopollsförbundet enligt följande:– Uppenbarligen så finns det ingen samarbetsvilja överhuvudtaget från Max sida. Jaha? Nu ska vi se. Max har ett gällande hyreskontrakt med Borås stad. Dom skulle inte behöva göra ett skit för att lösa detta. Ändå kommer de själva med ett förslag om hur man skall lösa situationen som nobbas.

Jag är ingen större konsument av hamburgare, men jag kommer inte köpa någon av clownen Ronald om det blir hamburgare någon gång. Det blir svenskt Maxmål. Bilden kommer från McDonalds i Knalleland och är väl ganska talande: McDonalds och UEFA är sågade jäms med fotknölarna i Borås numera.

1 kommentar:

Lae i Nordtorp sa...

Jag hade en liten blänkare i början av april. "Har ni förresten hört att UEFA vill stänga Max i Borås Arena under U-21 EM för att McDonald är huvudsponsor. De flesta av Borås tidnings läsare trodde det var ett aprilskämt men icke. Nu har dock ägaren av McDonaldas restauranter i Borås sagt att de inte delar UEFA:s uppfattning. Tidigare kommunalråd av flera kulörer var så tända på att få arrangemanget att de sade sig bifalla alla UEFA.s krav om de fick sola sig i glansen av kommande stjärnor."