onsdag 9 juli 2008

Svaret på frågan....

I gårdagens inlägg glömde jag ju att skriva vad själva förslaget gick ut på. Så är det när man tar för givet alla hänger med i vad som händer. Förslaget gick ut på att Centern vill att alla nya miljöbilar skall skattebefrias i fem år. Låter ju jättebra, men vad som kan läsas mellan raderna är att detta gäller endast nya bilar och inte redan existerande eller efterkonverterade bilar. Och vad som heller inte nämns är att staten sparar 152miljoner på att slippa betala 10000 till varje miljöbilsköpare.

Nu till frågan: Vem är mest miljövänlig? Person B! Varför? Om person A skall bli lika miljövänlig som person B måste denne skrota sin gamla bil (hur många % av nybilsköpare har en så gammal bil att det är värt det)och inte sälja den till någon annan. Om den säljs vidare kommer ju denna bil fortfarande påverka miljön när den körs av person C (köparen av person A:s bil) medans person B inte längre påverkar på grund av sin efterkonvertering.

Fundera på den Maud. Jag bjuder på den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rätt. Jag tycker vi skrotar Måd i stället. -Lae

Anonym sa...

Försöker igen:
Du har säkert rätt , men p.gr.av ÅNK så hänger jag inte med i resonemanget.Tur att det finns unga friska hjärnor som kan vägleda oss!